Altec Lansing introduceert de inMotion Air, een stereospeaker die muziek van allerlei apparaten via bluetooth kan afspelen. Dankzij een draadloos bereik van 100 meter is het volgens de fabrikant mogelijk om muziek in het hele huis te beluisteren.

De compacte inMotion Air weegt bijna een halve kilo en beschikt over een ingebouwde lithium-ionenaccu die tot zeven uur meegaat. Daarmee is de speaker daadwerkelijk draadloos te gebruiken en makkelijk te verplaatsen, stelt de fabrikant.

De stereoluidspreker speelt speellijsten, internetradio of andere audiobestanden af van multimediatelefoons, iPod touch, iPad en andere muziekdragers met bluetooth. Het systeem ondersteunt zowel bluetooth klasse 1 als klasse 2. Er wordt een afstandsbediening meegeleverd om muziekbibliotheken uit iTunes en Windows Media Center te bedienen.

Ook een bluetooth usb-adapter wordt meegeleverd. Deze kan men in de usb-poort van een pc zonder bluetooth-ondersteuning steken, zodat ook hiervandaan muziek draadloos naar de luidspreker kan worden gestuurd. Altec Lansing brengt de nieuwe speaker nog deze maand op de markt. De inMotion Air zal verkrijgbaar zijn in de kleuren zwart en grijs, en heeft een adviesprijs van 200 euro.