MSI lanceert deze week de CX640, een nieuwe laptop met een opmerkelijke back-upfunctie. Met een druk op de speciale back-upknop stelt de laptop automatisch opgeslagen data veilig. Vervolgens zijn deze direct op te vragen, zelfs als de laptop uit staat.

Deze Time Stamp-functie, zoals de back-upfunctionaliteit heet, maakt het volgens MSI mogelijk om binnen vijftien seconden een back-up te maken van het systeem, door simpelweg op de speciaal daarvoor bedoelde knop te drukken. Ook kunnen gebruikers vaste back-uptijdstippen instellen.

De veiliggestelde gegevens zijn volgens de fabrikant eenvoudig op te vragen als men ze kwijt is of per ongeluk heeft verwijderd. Ook zijn de gegevens beschikbaar, wanneer het voorgeïnstalleerde Windows 7 niet meer wil opstarten. Om kostbare data nog meer te beschermen, heeft MSI de harddisk in een schokbestendige behuizing in het midden van de laptop geplaatst.

De CX640 is in een zilverkleurig jasje van geborsteld aluminium gestoken, met onder de motorkap een Intel Core i5-processor, 4GB geheugen en een GeForce GT 520M-videokaart van Nvidia. De kantoorlaptop bevat verder onder meer twee usb 3.0-aansluitingen, een harddisk van 500GB en een sensor die automatisch de lichtsterkte van het scherm aanpast op het omgevingslicht. De nieuwe laptop ligt inmiddels voor 599 euro in de schappen.