Toshiba introduceert twee nieuwe laptops voor wie onderweg en thuis een filmpje wil kijken en games wil spelen. De fabrikant is zo overtuigd van de kracht van zijn twee kersverse telgen, dat het de schootcomputers aanduidt als ‘mobiele multimediakanonnen’.

Het nieuwe duo, dat luistert naar de namen Satellite P770 en P775, is voorzien van 17,3-inch HD-schermen en de tweede generatie van Intels mobiele Core i7-processors. Onder de motorkap bevindt zich in beide gevallen een GeForce GT540M-laptopvideokaart van Nvidia. De laptops hebben ruimte voor maximaal 8GB aan werkgeheugen en tot 1,5TB aan opslagcapaciteit.

Hoewel de twee notebooks zelf geen 3D-scherm hebben, kunnen ze via hun hdmi-poort wel stereoscopische 3D-beelden doorgeven aan 3D-televisies. Toshiba heeft de laptops uitgerust met software om 2D-films om te zetten naar 3D, terwijl een optionele blu-raydrive de mogelijkheid biedt om 3D-blu-rayfilms in vol ornaat door te sturen naar compatibele tv’s.

Beide multimedialaptops zijn verder uitgerust met stevige Harman Kardon-speakers. Naast drie usb 2.0-aansluitingen is er ook een usb 3.0-poort in de slanke behuizingen te vinden. De P775 oogt met zijn metallic uiterlijk iets luxer dan de P770, en voorziet bovendien in toetsverlichting. De Satellite P775 bijt deze maand het spits af met een prijskaartje van 1599 euro. De P770 volgt in mei en gaat 1189 euro kosten.