Onkyo introduceert twee nieuwe AV-receivers, die als enkele van de eerste AV-receivers ter wereld zijn uitgerust met de Marvell Qdeo 4K-upscalingchip. Deze chip waardeert alle binnenkomende videosignalen naar 1080p of zelfs hoger.

Onkyo heeft zijn HT-RC360 en HT-RC370 ontworpen met het oog op de toekomst. De ingebouwde Marvell Qdeo 4K-upscalingchip is in staat om binnenkomende beelden op te waarderen naar de zogeheten 4K-resolutie, een beeldresolutie die vier maal zo scherp is als Full-HD. Televisies die deze resolutie ondersteunen, zijn echter nog niet beschikbaar voor consumenten.

Ook zijn beide 7.2-kanaals versterkers uitgerust met allerhande internetfunctionaliteiten. Zo kunnen de AV-receivers internetradio binnenhalen en weergeven, en zijn ze aan te sluiten op het netwerk om gestreamde muziek vanaf de pc of het nas-systeem weer te geven.

Onkyo blijkt tevens goed te hebben gekeken naar Pioneer, dat vorig jaar versterkers uitbracht die via het netwerk bediend kunnen worden vanaf de iPod touch, iPhone en iPad. Om Apple’s mobiele apparaten als afstandsbediening te kunnen gebruiken, heeft Onkyo een gratis app beschikbaar gesteld in de App Store van Apple.

De twee AV-receivers zijn 3D-ready en komen nog deze maand op de Amerikaanse markt. De HT-RC360, die er 549 dollar gaat kosten, beschikt over zes hdmi-aansluitingen, terwijl de duurdere HT-RC370 (849 dollar) er eentje extra heeft. Wanneer en met wat voor prijskaartjes de apparaten naar Nederland komen, is nog niet duidelijk.