Toshiba lanceert deze lente een nieuwe lichting televisies, waarvan enkele modellen zijn voorzien van gezichtsherkenning. Op deze manier moeten de schermen automatisch hun instellingen kunnen aanpassen aan de kijker.

Het gezichtsherkenningsconcept, dat door Toshiba ‘Personal-TV’ wordt genoemd, bestaat uit een camera onder in de lijst rond het scherm. Deze camera kan maximaal vier gezichten herkennen. Voor deze vier personen kunnen individuele tv-instellingen – zoals het volume en favoriete kanalen – worden opgeslagen, om vervolgens automatisch geladen te worden als een van de vier kijkers plaatsneemt voor de tv.

De technologie is terug te vinden in Toshiba’s nieuwe UL833-lijn en in het nieuwe topmodel voor dit jaar, de 55ZL1. Deze 55-inch Full-HD tv is tevens voorzien van Toshiba’s Cevo-engine, een combinatie van een trio processorcores, een videoprocessor en eigen geheugen, die voor de nodige rekenkracht moet zorgen bij onder meer Personal-TV en het omzetten van 2D-beelden naar 3D. De 55ZL1 zal worden geleverd met een speakerbalk en moet vanaf mei zo’n 6000 euro gaan kosten.

Ook kondigt Toshiba de nieuwe VL863-serie aan, een stel televisies van 42 en 47 inch met passieve 3D. Deze 3D-ready schermen gebruiken passieve brillen om 3D weer te geven, wat resulteert in lichtere brillen zonder knippereffect. De prijzen van deze modellen beginnen bij 1199 euro, wanneer ze in juni (42 inch) en juli (47 inch) op de markt komen.