Toshiba heeft woensdag twee nieuwe Full HD-camcorders geïntroduceerd de Camileo P100 en Camileo B10. De Camileo B10 is speciaal ontworpen voor sportieve en avontuurlijke gebruikers. De Camileo P100 is het ideale maatje voor iedere gelegenheid.

De Camileo P100 beschikt over 8x optische zoom, waardoor ook scènes op afstand haarscherp in Full HD gefilmd kunnen worden. In fotomodus biedt de camcorder 5x optische zoom bij een resolutie van 16 megapixel met behulp van real-time interpolatie.

De Camileo P100 voegt automatisch opnames samen als de pauzeknop is ingedrukt. Dit betekent dat de gebruiker een stop kan inlassen om het filmen op een later tijdstip te vervolgen. Het moeizaam aan elkaar plakken van beelden is hierdoor verleden tijd.

Naast de optie om op een simpele manier video’s naar sociale netwerken te uploaden, biedt de Camileo B10 de gebruiker ook de mogelijkheid om de camcorder als webcam in te zetten. Door het apparaat via de usb-poort te koppelen aan een laptop met webtoegang kan hij in contact blijven met vrienden en familieleden.

Verder is de slechts 108 gram wegende Camileo B10 een even solide als handzame reisgenoot, altijd klaar om foto’s en films te schieten. De combinatie van de ingebouwde videostabilisator en bewegingsdetector staat garant voor kristalheldere beelden, zelfs bij actiescènes.

De Camileo P100 is vanaf juni beschikbaar tegen een adviesprijs van 170 euro en de Camileo B10 van Toshiba is vanaf mei verkrijgbaar tegen een adviesprijs van 120 euro.