AMSTERDAM – Volgens een schatting van Deutsche Bank heeft Motorola tot dusver 100.000 exemplaren van de tablet Xoom verkocht. Van de iPad 2 zouden er tot 2,6 miljoen verscheept zijn.

De schatting van de Xoom is gebaseerd op het aandeel van Android Honeycomb, het besturingssysteem op de Motorolatablet, van alle versies van Android. Dat aandeel bedraagt 0,2 procent.

De Motorola Xoom irus momenteel de enige tablet uitgerust met Honeycomb. De tablet werd in de Verenigde Staten gelanceerd op 24 febari. Wanneer het apparaat precies in Nederland verschijnt is niet bekend.

Flop

Verschillende techsites verschillen van mening over of de schatting van de verkoopcijfers een flop betekent voor Motorola. In vergelijking met de iPad 2, waar er naar schatting in het openingsweekend in de VS al meer dan een miljoen van verkocht werden, is het een flop.

Anderen wijzen op het feit dat de tabletmarkt pas een jaar oud is en dat er in een maand tijd dus ongeveer 75.000 Xooms zijn verkocht. Bovendien is de Xoom vrij prijzig in vergelijking met andere tablets.

Verkoopcijfers

Zowel Motorola als Apple hebben geen verkoopcijfers bekendgemaakt. Volgens Digitimes.com zijn er in maart 2,4 tot 2,6 miljoen exemplaren van de iPad 2 verscheept. Dat beweren bronnen werkzaam bij fabrikanten van onderdelen voor de iPad 2.

De iPad 2 werd begin maart gelanceerd in de VS.