MSI kondigt een nieuwe telg aan binnen zijn hyperslanke X-Slim laptopserie. De X-Slim X370 verruilt de gangbare Intel-ingewanden voor een nieuw setje chips van AMD.

AMD brengt dezer dagen een nieuw chipplatform uit voor laptops, Fusion genaamd. Het platform voorziet in een combinatie van processor, videochip en moederbordchipset, die allen uit AMD’s eigen fabrieken komen rollen.

MSI grijpt dit Fusion-platform aan om een nieuw X-Slim-model in de markt te zetten. De X370 – die nog geen 2,5 centimeter dik is – wordt uitgerust met AMD’s nieuwe E-350 Zacate-processor en een Radeon HD 6310-videochip. Daarnaast krijgt de slanke 13-inch laptop een harddisk van 320, 500 of 640GB aan boord.

Hoewel de nieuwe chipset naar verwachting iets trager is dan de gangbare Intel-laptop met Core i5-processor, lijkt AMD’s Fusion-oplossing de batterijduur op te krikken. MSI belooft een werktijd van 10 uur, bij gebruik van een 8-cels batterij. Klanten kunnen overigens ook kiezen voor een model met 4-cels accu.

Of AMD’s nieuwe platform ook de prijzen weet te drukken, is nog onduidelijk: MSI heeft nog geen prijs genoemd voor de nieuwe X-Slim.