AMSTERDAM – De Samsung Galaxy Tab 10.1v, een opvolger van de eerste Galaxy Tab die alleen verkocht wordt via Vodafone, is sinds dinsdag 16.00 uur te bestellen en wordt in de laatste week van april in de winkels verwacht.

Dat maakt de provider dinsdag bekend.

Eerder onthulde Samsung al tegenover NU.nl dat de Galaxy Tab 10.1 en 8.9 deze zomer in Nederland te koop zijn. De 10.1v kenmerkt zich door de 8-megapixelcamera en is een paar millimeter dikker dan de normale 10.1 inch-uitvoering.

De nieuwe 10.1 inch tablet met besturingssysteem Android 3.0 (Honeycomb) is de eerste drie maanden exclusief bij Vodafone verkrijgbaar. Het toestel kost los 599 euro en is ook in combinatie met abonnementen verkrijgbaar.

Concurrentie

De nieuwe Galaxy Tabs zouden als eerste tablet serieuze concurrentie kunnen betekenen voor Apple. Dat bedrijf heeft met de iPad zo'n 90 procent van de markt in handen.

De Galaxy Tabs zijn net iets dunner en lichter dan de iPad 2 die onlangs gelanceerd werd. Bovendien is het de eerste tablet met Honeycomb die op de Nederlandse markt verschijnt. Deze versie van het mobiele besturingssysteem Android is speciaal ontworpen voor tablets.