HTC brengt zijn eerste Europese smartphone met dualcore-processor vermoedelijk eind mei uit in Nederland. Dat blijkt uit een lijst met nieuwe toestellen van een Franse telecomaanbieder.

De nieuwe smartphone, die op de lijst wordt aangeduid als ‘HTC Pyramid’, beschikt volgens eerdere geruchten over een dualcore-processor van 1,2GHz. Beelden zouden verschijnen op een 4,3-inch scherm met een resolutie van 960 bij 540 pixels. Daarnaast zou het toestel beschikken over 768MB aan werkgeheugen en een 8-megapixelcamera met dubbele led-flitser. Het besturingssysteem wordt vermoedelijk Android 2.3.3.

De Pyramid is nog niet officieel aangekondigd door HTC, maar naar verwachting volgt de officiële introductie op 12 april. Voor die datum heeft de smartphonefabrikant een persevenement op de planning staan. Als de nieuwe smartphone inderdaad eind mei op de markt komt, wordt het niet de eerste dualcore-mobiel: LG bracht eerder al de Optimus 2X Speed uit. Voor de VS heeft HTC al wel een dualcore-smartphone aangekondigd in de vorm van de Evo 3D.