Transcend Information heeft donderdag haar nieuwe Class 10 microSDHC-geheugenkaarten geïntroduceerd. Met compacte afmetingen en een behoorlijke opslagcapaciteit tot 16GB, zijn de nieuwe microSDHC-geheugenkaarten gemaakt voor de hedendaagse high-end mobiele apparaten.

Met afmetingen van 11 bij 15 bij 1 millimeter, zijn Transcend's Class 10 microSDHC-geheugenkaarten slechts één tiende van het formaat van een SDHC-geheugenkaart. Ondanks hun compacte afmetingen, maken de nieuwe microSDHC kaarten gebruik van de Class 10 snelheden, waardoor een maximale overdrachtssnelheid van 20 MB/s kan worden gehaald op apparaten die SD 3.0 ondersteunen.

Naast het vermogen om aan de eisen van high-end mobiele apparaten tegemoet te komen, voldoen Transcend's Class 10 microSDHC-geheugenkaarten ook aan de eisen van gadgets die veel geheugen behoeven, door capaciteiten tot 16GB te bieden. De 16GB microSDHC-geheugenkaart kan tot 6552 afbeeldingen (gebaseerd op 5 megapixel JPEG compressie formaat), meer dan 88 uur aan video's van een standaard kwaliteit (MPEG-4 video van 384 Kbps) of 240 minuten aan HD video (AVCHD van 9 Mbps) opslaan.

De nieuwe Class 10 microSDHC-geheugenkaarten worden geleverd met een adapter. De microSDHC-geheugenkaart adapter staat gebruik van een breder scala aan SDHC compatibele apparaten, zoals digitale camera's die een SDHC-sleuf hebben, toe.

De Class 10 microSDHC-geheugenkaart van Transcend wordt nu aangeboden in de capaciteiten 4GB, 8GB en 16GB en is beschikbaar voor een advies consumentenprijs van 11 euro voor het 4GB model, 18 euro voor het 8GB model en 54 euro voor het 16GB model.