E-mail, Twitter, Facebook, LinkedIn, online winkelen en online bankieren, voor al dat soort activiteiten en websites zijn wachtwoorden in feite paspoorten naar de online wereld. Veel mensen gebruiken één wachtwoord voor alle websites.

En vaak ook nog eens een die gemakkelijk te onthouden is, bijvoorbeeld de naam van een kind of huisdier, of een verjaardag. Maar wat gemakkelijk te onthouden is, is vaak ook gemakkelijk te achterhalen door cybercriminelen.

Kaspersky Password Manager is een onmisbaar hulpmiddel voor de actieve internetter. Het genereert automatisch sterke wachtwoorden, slaat ze veilig op de computer op en vult ze automatisch in op webpagina’s. Hiermee is het niet meer nodig om meerdere wachtwoorden te onthouden en het garandeert de veiligheid van wachtwoorden, zelfs bij verlies of diefstal van de computer.

De nieuwste versie van Kaspersky Password Manager biedt extra bescherming en meer gemak. Zo kunnen gebruikers op veilige wijze wachtwoorden oproepen als zij onderweg zijn en vult het softwarepakket automatisch allerlei online formulieren in. Ook kunnen wachtwoorden veilig gedeeld worden met vrienden en familie.

Kaspersky Password Manager ondersteunt populaire browsers, waaronder Google Chrome, Microsoft Internet Explorer en Mozilla Firefox. Kaspersky Password Manager is per direct verkrijgbaar. De adviesprijs bedraagt 20 euro voor één pc.