AMSTERDAM – De nieuwe Galaxy Tabs van Samsung komen deze zomer naar Nederland en de speciale versie van de 10.1 inch Galaxy Tab die alleen verkrijgbaar is bij Vodafone komt nog eerder.

Dat laat Samsung Nederland tegenover NU.nl weten.

Onlangs maakte Samsung bekend dat er na de eerste Galaxy Tab van 7 inch in april twee nieuwe versies komen van 8.9 en 10.1 inch. De tablets zullen net iets dunner en lichter zijn dan de iPad 2 en worden uitgerust met Android Honeycomb in combinatie met de Touchwiz-interface van Samsung.

Ook worden de prijzen van de tablets flink verlaagd om concurrentie te kunnen bieden aan de iPad 2 van Apple.

10.1v

Precieze lanceringsdata voor Europa of Nederland zijn niet bekendgemaakt, maar de tablets zullen deze zomer op de Nederlandse markt verschijnen. De 10.1v komt ‘binnenkort’, laat Samsung weten.

Deze variant is alleen verkrijgbaar via Vodafone, voor 599 euro, en kenmerkt zich door de 8-megapixelcamera en is een paar millimeter dikker dan de normale 10.1 inch.

Verkoopcijfers

De ‘oude’ Galaxy Tab werd als eerste concurrent gezien voor de iPad. Inmiddels zijn er twee miljoen exemplaren verkocht. Samsung laat weten een groei in de verkoop te verwachten wat betreft de nieuwe Galaxy Tabs. Van de eerste iPad zijn er zo'n 16 miljoen verkocht.

“Enerzijds door de groei van de markt en samen met de uitbreiding van ons aanbod in verschillende formaten mikken we ook op de groei van ons aandeel in deze markt”, aldus Samsung.