Apogee heeft de opvolger aangekondigd van zijn Duet, een klein kastje met audio-aansluitingen en -bediening voor Macs. De Duet 2 is onder meer verfraaid met een oled-scherm.

De Duet 2 is net als zijn voorganger een handig accessoire voor Mac-gebruikers die serieuze audio-apparatuur op hun Apple-computer willen aansluiten. De nieuwe versie verruilt de FireWire 400-interface van zijn voorganger voor een usb-loopwerk en biedt in totaal twee ingangs- en vier uitgangsaansluitingen voor audioapparatuur, zoals studiomonitoren, hoofdtelefoons, microfoons en elektrische gitaren.

Ook de Duet 2 is weer voorzien van een opvallende draaiknop, waarvan de functie door de gebruiker bepaald kan worden. De led-metertjes van de eerste Duet hebben plaats moeten maken voor een multifunctioneel oled-display dat niet alleen alle geluidsniveaus toont, maar ook aansluitingsspecifieke informatieschermpjes kan weergegeven. De Duet 2 is compatibel met alle Mac-modellen vanaf 1,5GHz en OS X 10.6.4. Apogee brengt het apparaatje deze maand op de markt voor zo’n 600 dollar.