Sony brengt zijn muziekdienst Music Unlimited naar de PSP en NGP. Ook de Sony Ericsson-mobieltjes die PSP-spellen kunnen afspelen zullen verrijkt worden met de dienst die gebruikers voor een vast bedrag per maand onbeperkt muziek laat streamen.

Music Unlimited was al beschikbaar voor de Sony’s ‘grote’ console, de PlayStation 3, maar daar blijft het niet bij. Volgens Shawn Layden, vicepresident van Sony’s Network Entertainment-afdeling, is het slechts een kwestie van weken voordat de dienst naar de PSP komt. Later dit jaar volgt ook de Xperia Play, het mobieltje dat PSP-spellen kan afspelen.

Wanneer de NGP – zoals de voorlopige naam van de opvolger van de PSP luidt – uitkomt, zal ook dat apparaat worden uitgerust met de muziekdienst. Music Unlimited voorziet momenteel in zes miljoen liedjes, die gebruikers tegen betaling van een maandelijks bedrag naar hun console en in de toekomst dus ook naar hun handheld kunnen streamen.

Voor 4 euro per maand krijgen gebruikers onbeperkt toegang tot alle muziek uit een bepaald genre of periode, terwijl men voor 10 euro kan putten uit de gehele muziekbibliotheek. In de toekomst moet de dienst ook naar andere apparaten van Sony komen, zoals televisies en blu-rayspelers.