Hercules komt in april met een stel nieuwe netbooks van 10,1 inch, die voor een zacht prijsje in de winkels komen te liggen.

Hercules heeft twee modellen aangekondigd, de eCafe Slim HD en de eCafe EX HD. Beide hebben een 10,1-inch scherm met een resolutie van 1024 bij 600 pixels. In plaats van een Intel Atom-processor, maken de minilaptops voor het rekenwerk gebruik van een Freescale-cpu van 800MHz.

De apparaten hebben ondersteuning voor wifi en beschikken over een bescheiden hoeveelheid werkgeheugen: 512MB. Ook op de opslagruimte is bespaard. De goedkoopste versie, de ‘Slim’, heeft 8GB aan flashgeheugen onder de motorkap zitten, terwijl de ‘EX’ 16GB aan opslagcapaciteit biedt.

Ook verschillen de twee modellen in accucapaciteit. De accu van de Slim houdt het na 4,5 uur voor gezien, terwijl die van de EX goed is voor 13 uur. Dit zorgt er tevens voor dat de Slim met 880 gram en 2,1 centimeter een stuk lichter en slanker is dan zijn duurdere broer, die 1100 gram weegt en bijna 3 centimeter dik is.

Ook heeft de eCafe EX HD een hdmi-aansluiting aan boord, terwijl de Slim die moet missen. Beide apparaten draaien op een aangepaste versie van Linux. Hercules brengt de netbooks in april op de markt. De eCafe Slim HD gaat 200 euro kosten en is daarmee vijftig euro goedkoper dan de eCafe EX HD.