Roccat kondigt een nieuw broertje aan van zijn onlangs geïntroduceerde Kulo gamingheadset. De nieuwe headset bouwt op dezelfde techniek en hetzelfde design als zijn iets jongere broertje, maar vervangt het stereogeluid van die headset door virtueel surroundgeluid.

De onlangs uitgebrachte Roccat Kulo is een headset voor pc-gamers, die nog het meeste wegheeft van een dj-koptelefoon. Roccat gaf bij de introductie van de headset hoog op over het bescheiden gewicht van 180 gram, terwijl het de prijs met 60 euro relatief bescheiden hield.

Inmiddels heeft de Duitse fabrikant van gameaccessoires een nieuwe versie van de Kulo gereed, die stereogeluid verruilt voor virtueel 7.1-kanaals surroundgeluid. De Kulo Virtual 7.1 Usb Gaming Headset is precies hetzelfde als de stereoversie, maar wordt geleverd met een externe 7.1-kanaals geluidskaart. Deze geluidskaart is niet veel groter dan een usb-stick en moet op de usb-poort van een pc of laptop worden aangesloten.

Het meer ruimtelijke geluid komt volgens Roccat niet ten koste van het gewicht, dat nog steeds een kleine 180 gram zou bedragen. Wel zal men voor deze luxere uitvoering iets dieper in de buidel moeten tasten: de surroundversie van de Kulo komt begin mei voor 80 euro in de winkels te liggen.