Toshiba heeft dinsdag twee nieuwe series led-tv’s met beeldschermen van 19- tot 32-inch geïntroduceerd. Dankzij de toegepaste led-backlight-technologie kenmerken alle tv’s uit deze EL- en DL-serie zich door een superieure beeldkwaliteit en energie-efficiëntie.

Verder bieden ze stuk voor stuk een ruime keuze aan connectiviteitsopties voor een eenvoudige toegang tot home entertainmentcontent tegen een concurrerende prijs. De toestellen uit de DL-serie hebben als extraatje een ingebouwde dvd-speler.

De vele connectiviteitsopties van de tv’s uit de EL- en DL-serie bieden gebruikers optimale flexibiliteit bij het benaderen en afspelen van hun entertainmentcontent. Alle modellen beschikken over twee hdmi-poorten, waarmee apparaten kunnen worden aangesloten als spelconsoles, set-top boxen, mediaservers en blu-ray- of dvd-spelers.

Dankzij de REGZA-Link (HDMI CEC) zijn alle aangesloten apparaten te bedienen met één afstandsbediening. De modellen zijn voorts voorzien van een pc- en een usb-poort. Daarnaast kunnen ze als een mediaspeler fungeren die overweg kan met een reeks bestandsformaten, zoals jpg, mp3, divX, avi en mkv.

De nieuwkomers hebben zowel een analoge tuner als een dvb-t/c hd-tuner aan boord, terwijl het CI+ (Common Interface)-slot gebruikers in staat stelt zich te abonneren op verschillende betaal-tv-kanalen.

De tv’s uit de DL-serie met ingebouwde dvd-speler en de 19- en 22-inch modellen uit de EL-serie van Toshiba zijn leverbaar eind maart 2011, tegen een adviesprijs vanaf 300 euro (DL) en 280 euro (EL). De grotere EL-modellen worden verwacht in april 2011.