AMSTERDAM – Dell heeft in een interview met CIO Australia uitgehaald naar Apple en de iPad met betrekking tot de zakelijke markt. Het apparaat zou te duur zijn. “De iPad is leuk voor rijke mensen die op een afgeschermd eiland leven”, aldus Andy Lark, topman bij Dell.

In het interview wordt duidelijk dat Dell overtuigd is van zowel de kracht van Android als Windows voor op tablets. Apple zal op termijn het onderspit delven op de zakelijke markt.

“Ik ben heel blij dat Apple een markt gecreëerd heeft en enthousiasme heeft opgebouwd”, aldus Lark. “Maar op lange termijn zullen open systemen en goedkopere tablets de strijd winnen. Apple heeft het erg goed gedaan, ze hebben een geweldig product, maar de uitdaging is dat Android Apple eigenlijk al aan het inhalen is.”

1600 dollar

“Apple en de iPad zijn leuk als je rijk bent en op een eiland leeft. Het is niet zo leuk als je leeft in een diverse, open wereld. Simpele dingen worden dan erg lastig”, gaat de topman verder.

Lark rekent voor: “Een iPad met een keyboard en een muis en een hoesje kost al snel 1600 Australische dollar (ongeveer 1100 euro red.). Dat werkt niet.” Dell heeft ingezet op zowel Microsoft als Android en denkt dat het bieden van keuzes erg belangrijk is.