Toshiba heeft dinsdag een nieuwe serie led-tv’s gepresenteerd: de RL833. Deze Windows 7-gecertificeerde toestellen zijn bedoeld voor consumenten die willen profiteren van full hd-beeldkwaliteit in combinatie met een eenvoudige toegang tot content afkomstig van internet, een thuisnetwerk of andere bronnen.

De RL833-serie omvat drie modellen, met respectievelijk een 32-, 37- en 42-inch beeldscherm. Alle modellen zijn uitgerust met tuners voor dvb-c en dvb-t. De RL833-toestellen beschikken over een groot aantal nuttige applicaties, waaronder een directe toegang tot het videoplatform YouTube.

Verder ondersteunen ze de dlna-standaard om het delen van content met andere apparaten in het thuisnetwerk te vergemakkelijken. De toegang tot dit netwerk is simpel te realiseren via een wired lan-verbinding of via een draadloze optionele usb wlan-dongle.

Dankzij de Windows 7-certificering kan content op eenvoudige wijze direct naar het tv-scherm gestreamd worden via de ‘play to’-functie op een aangesloten laptop draaiend op Windows 7. Daarnaast bezitten de toestellen vier hdmi-interfaces en één usb-poort.

Aangezien de tv’s uit de RL833-serie Toshiba’s intelligente Meta Brain-chip als ‘brein’ hebben, bieden ze de kijker een 1080p hd-beeldkwaliteit. Toshiba’s Resolution+-technologie, ter verbetering van de beeldkwaliteit, schaalt SD-content real-time op naar een kwaliteit die hd benadert.

De AutoView-functie garandeert dat parameters als helderheid, contrast, gamma, scherpte en kleurverzadiging altijd optimaal zijn ingesteld door permanent de condities van het omgevingslicht te controleren en de content die op het scherm wordt weergegeven te analyseren.

De Dolby Volume-applicatie zorgt voor een constant geluidsvolume, zelfs tijdens commercials en bij het wisselen van kanaal. En, last but not least, stemt Toshiba’s SoundNavi automatisch de geluidsinstellingen af aan de plaats van de tv in de ruimte.

De tv’s uit de RL833-serie van Toshiba zijn leverbaar vanaf maart 2011 tegen een adviesprijs vanaf 650 euro.