Toshiba heeft dinsdag zijn eerste serie full hd led-tv’s met geïntegreerde blu-rayspeler gelanceerd. Deze DB833-serie omvat twee modellen: één met een 32-inch beeldscherm en één met een 42-inch beeldscherm.

De DB833-serie is uitgerust met een ingebouwde blu-rayspeler, led-backlight full-hd-paneel met 1.920 bij 1.080 pixels en hd-tuner ter ondersteuning van DVB-T en DVB-C. Behalve deze DB-serie brengt Toshiba tevens een HL-serie op de markt: full hd-tv’s zonder ingebouwde blu-rayspeler.

Verder ondersteunen de nieuwe toestellen CI+ voor betaal-tv via een decoder en kunnen ze dienen als mediaspeler om foto’s, video’s en muziek direct weer te geven vanaf een compatibel opslagmedium, zoals een usb-stick die is aangesloten op de usb-poort van de tv.

Om de toegang tot entertainmentcontent te vergemakkelijken, wordt een groot aantal bestandsformaten ondersteund, waaronder jpg, mp3, divX, avi en mkv. Naast een usb-poort beschikt de DB833 over twee hdmi-interfaces en een vga-poort voor pc-input.

De tv’s uit de HL-serie zijn leverbaar vanaf eind maart 2011 tegen een adviesprijs vanaf 600 euro. De DB-serie van Toshiba volgt in april en is verkrijgbaar tegen een adviesprijs vanaf 750 euro.