Samsung introduceerde afgelopen week een nieuw thuisbioscoopsysteem met een bijzonder design. De set bestaat uit twee speakers die zijn vormgegeven als waterdruppels, en de dunste blu-rayspeler ter wereld.

Het home-cinemasysteem wordt door Samsung zelf omschreven als een ‘lust voor oog en oor’. De set voorziet in twee luidsprekers met een ‘waterdruppeldesign’ en de BD-D7500, volgens Samsung de slankste blu-rayspeler ter wereld. Een subwoofer voor krachtige lage tonen lijkt echter te ontbreken.

De 2,3 centimeter dunne blu-rayspeler zal ook los worden verkocht. Deze BD-D7500 kan aan de muur worden gehangen en is in staat om 3D-films af te spelen. Ook 2D-films op dvd en blu-ray kunnen desgewenst omgezet worden naar 3D. Het apparaat start in drie seconden op, waarmee de opstarttijd volgens Samsung met 80 procent is teruggebracht ten opzichte van eerdere modellen.

De complete set, die als de HT-D7200 door het leven zal gaan, komt in april in de Nederlandse winkels te liggen. De exacte prijs is nog niet duidelijk.