AMSTERDAM - De iPhone 5 wordt mogelijk begin juni aangekondigd door Apple. Op 6 juni begint namelijk de jaarlijkse Worldwide Developers Conference van Apple. Zowel de iPhone 3G, 3GS als 4 werden tijdens deze beurs aangekondigd.

Maandag maakt Apple bekend dat de beurs zal plaatsvinden vanaf 6 juni in San Francisco. Het bedrijf spreekt met geen woord over specifieke aankondigingen, maar afgaand op voorgaande jaren wordt een (grote) aankondiging wel verwacht.

Volgens de laatste geruchten zou de iPhone 5 in het derde kwartaal van 2011 op de markt verschijnen. Dat zou overeen kunnen komen met een eerste aankondiging van het toestel in juni.

iOS 5

Onlangs beweerden twee anonieme bronnen tegenover Techcrunch dat een nieuwe versie van het besturingssysteem van Apple, iOS 5, in de herfst gelanceerd wordt. Deze bronnen noemden tevens de Worldwide Developers Conference als plaats waar de software zou worden aangekondigd. Apple bevestigt in de uitnodiging dat er tijdens de beurs gesproken wordt over iOS en Mac OS X.

Traditiegetrouw gaat een nieuwe versie van iOS gepaard met een nieuwe iPhone. De bronnen beweren echter dat de lanceringsdatum van iOS 5 geen invloed heeft op de komst van de iPhone 5. Dat wijst er op dat het nieuwe toestel mogelijk eerst uitgerust wordt met de laatste versie van iOS 4.