Voor wie routers maar grote en lelijke kastjes vindt, komt D-Link met een draadloze router die makkelijk kan worden weggemoffeld in een hoekje. De DAP-1350 past bovendien in de broekzak, voor als men elders zijn mobiele internetverbinding wil omzetten in een wifi-signaal.

De DAP-1350 meet pakweg 9 bij 6,5 bij 2 centimeter en weegt nog geen 65 gram, zodat men hem makkelijk kan meenemen op (zaken)reis. Thuis is hij net zo eenvoudig uit het zicht te plaatsen. Toch ontbreekt het deze compacte router niet aan functies, aldus D-Link, dat spreekt van een 3-in-1-apparaat.

Uiteraard is het netwerkapparaatje te gebruiken om een bedraad internetsignaal om te zetten in een draadloos 802.11n wifi-signaal. Daarnaast kan de router echter ook worden gebruikt om apparaten met alleen bedrade internetontvangst, op een draadloos netwerk aan te sluiten. Ten slotte kan men een 3G-internetstick van D-Link aansluiten om zijn mobiel internet om te zetten in een wifi-netwerk.

Gezien de laatste functie is het jammer dat de router geen ingebouwde accu heeft, anders had men hem bijvoorbeeld ook in trein, bus en vliegtuig kunnen gebruiken. Als de DAP-1350 wordt gebruikt om bedrade apparaten op een draadloos netwerk aan te sluiten, kan de router echter wel worden gevoed via usb. De zwarte pocketrouter is inmiddels beschikbaar voor zo’n 80 euro.