EuroTech heeft een nieuw horloge aangekondigd. De Zypad WL 1500 laat niet alleen de tijd zijn, hij kan tevens dienst doen als telefoon.

De Zypad WL 1500 heeft het uiterlijk van een digitaal horloge uit de jaren tachtig van de vorige eeuw, maar dat schijnt helaas de vloek te zijn van alle telefoonhorloges. Het horloge heeft een tft-beeldscherm van 3 inch met een resolutie van 320 bij 240 pixels en een resistief touchpaneel.

De Zypad WL 1500 is voorzien van wifi, bluetooth, een gps-verbinding en optioneel 3G. Verder heeft dit telefoonhorloge een 2,5 millimeter koptelefooningang, een speaker en een geïntegreerde microfoon.

Om een beetje energie te kunnen besparen is dit telefoonhorloge voorzien van een ambient lichtsensor. EuroTech kondigt dit horloge aan als polsband computer, maar aangezien hij is uitgerust met een Marvell PXA320 processor en draait op Windows CE 6.0 zal hij geen hoge ogen gooien als het aankomt op snelheid.

Wat de Zypad WL 1500 van EuroTech moet gaan kosten is nog niet bekend. Evenmin is duidelijk wanneer dit telefoonhorloge verkrijgbaar zal zijn.