Samsung breidt zijn Galaxy-lijn uit met een nieuwe Android-smartphone, de Galaxy Pro. Het toestel combineert een touchscreen met een fysiek toetsenbord.

Sinds de komst van het gevoelige, capacitieve touchscreen, lijken toetsenbordtelefoons langzaam maar zeker op hun laatste adem af te stevenen. Toch brengen fabrikanten, waaronder Blackberry-maker RIM, af en toe nog een mobiel uit met een compact qwertytoetsenbord. In de nieuwe Galaxy Pro combineert Samsung zo’n toetsenbord met een aanraakgevoelig scherm.

Het nieuwe mobieltje draait op Froyo (Android 2.2) en toont dit besturingssysteem op een 2,8-inch aanraakscherm. Onder dit touchscreen zijn eerst vier Android-knoppen en daaronder vier rijen met alfanumerieke toetsen te vinden. Het toestel draait op een 800MHz processor van onbekende makelij.

Het toestel, dat voorts is uitgerust met een 3-megapixelcamera, zal in elk geval gevoerd worden in het Verenigd Koninkrijk door telecomaanbieder Three. Of het mobieltje ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn, is nog niet bekend. Ook over de prijs is nog niets losgelaten.