Laptopmaker Lenovo introduceert een nieuw model binnen zijn zakelijke ThinkPad-lijn. De ThinkPad X220 krijgt een kleurvast ips-scherm en kan dankzij een tweede accu 23 uur aaneen blijven draaien zonder stopcontact in de buurt.

De nieuwe ThinkPad (pdf) is standaard uitgerust met een stevige 9-cels accu, waarmee het apparaat al een werktijd haalt van vijftien uur, aldus Lenovo. Maar voor wie dat niet ver genoeg gaat, is er een tweede, externe accu aan te sluiten om de batterijtijd met nog eens acht uur te verlengen.

Grafisch ingestelde computergebruikers kunnen hun hart op met het 12,5-inch scherm dat is voorzien van een ips-paneel. In tegenstelling tot een gangbaar tn-paneel, laat dit type scherm onder ruime inkijkhoeken realistische kleuren zien. Het scherm heeft een HD-resolutie van 1366 bij 768 pixels.

Volgens Lenovo biedt de compacte laptop evenveel rekenkracht als stevige 14- en 15-inch notebooks. Klanten kunnen kiezen voor de nieuwste Core i7-processors van Intel (tot aan de 2,7GHz quadcore Core i7-2620QM), maximaal 8GB geheugen en tot aan 320GB harddisk- of 160GB ssd-ruimte. De laptop is standaard voorzien van een HD-webcam en een vga- en displayportaansluiting. Een hdmi-uitgang ontbreekt echter. De prijs is nog niet bekend.