AMSTERDAM - De nieuwe Samsung Galaxy Tab 10.1 wordt misschien goedkoper op de markt gebracht om te kunnen concurreren met de door Apple aangekondigde iPad 2.

Dat heeft een topman van Samsung Mobile gezegd in een interview met een Koreaanse krant, meldt website All About Phones.

De 10,1-inch versie van de Galaxy Tab is vrijwel net zo groot als de iPad en zal in het tweede kwartaal van 2011 op de markt verschijnen. Onlangs kondigde Samsung ook al een 8,9-inch variant aan. Van de originele 7-inch Galaxy Tab waren eind vorig jaar ruim een miljoen exemplaren verkocht.

Apple bevestigde dinsdag geruchten over de komst van de iPad 2. Deze ligt in Nederland op 25 maart in de winkels en gaat waarschijnlijk net zoveel kosten als de originele iPad. Dat varieert van 499 tot 799 euro.

Goedkoper

Volgens Samsung’s vice-president Mobile Lee Don-Joo blijft Apple daarmee onder de prijzen van de concurrenten. De Koreaanse elektronicafabrikant gaat daarom wellicht de prijzen van de Galaxy Tab-serie naar beneden bijstellen.

De adviesprijs van de eerste, 7-inch Galaxy Tab is 749 euro, voor de 8,9- en 10,1-inch versies zijn nog geen officiële prijzen bekend gemaakt. Samsung zou overwegen de voorgenomen hogere prijzen naar beneden bij te stellen. Volgens All About Phones moet er minimaal 150 euro van de prijs af om te kunnen concurreren met de iPad.

Dunner

Don-Joo maakt zich ook zorgen om de dikte van de nieuwe tabletcomputer van Apple. De iPad 2 is met 8,8 millimeter zo’n 33 procent dunner dan de eerste versie van 13,4 millimeter. Daarmee zakt het gewicht van 680 naar 600 gram.

De Galaxy Tab 10.1 is ruim een centimeter dik en weegt nog net geen 600 gram. De topman van Samsung had niet verwacht dat Apple de iPad nog dunner zou kunnen maken. Volgens hem moeten onderdelen waar mogelijk opnieuw ontworpen worden “om de tablet concurrerend te maken”.