Sharp had al enkele 3D-compatibele beamers op de markt gezet, maar eind maart brengt de elektronicafabrikant zijn eerste 3D-beamer uit die volledig is toegerust voor gebruik in de thuisbioscoop.

De nieuwe XV-Z17000 is Sharps eerste 3D-beamer die zijn ruimtelijke beelden in Full-HD op het grote doek kan toveren. Had men voor de eerdere 3D-ready beamers van Sharp nog een pc nodig om 3D-beeld te kunnen zien, op de nieuwe projector zijn ook 3D-blu-rayspelers, -camera’s en –spelcomputers aan te sluiten. Het apparaat beschikt daarvoor over twee hdmi 1.4-poorten.

Naast een goede 3D-beeldkwaliteit belooft Sharp ook een uitstekende 2D-weergave. “De XV-Z17000 biedt bioscoopliefhebbers superieure beeldkwaliteit, waardoor ze het huis niet meer uit hoeven”, aldus algemeen directeur Evert Jan van Schuppen namens Sharp Benelux. De projector heeft een contrastratio van 40.000:1 en een lichtopbrengst van 1600 lumens.

De Full-HD 3D-beamer heeft naast zijn twee hdmi-ingangen ook aansluitingen voor component, s-video, composiet en vga. De projector, die het onder meer moet opnemen tegen de 5000 euro kostende SP-A8000 van Samsung, komt eind maart op de markt en heeft een adviesprijs van 3799 euro. Het apparaat wordt geleverd met twee 3D-brillen.