Naast enkele nieuwe 3D-laptops introduceerde Asus op de CeBit-computerbeurs in Hannover ook een nieuwe 3D-monitor. Net als de nieuwste 3D-gamelaptops van het bedrijf, kan de 27-inch VG278H 3D-beelden weergeven zonder bril.

De 27-inch monitor is standaard uitgerust met een webcam. Net als bij Asus’ nieuwe G74 en G54 gamelaptops, meet deze camera de afstand tussen het scherm en de ogen van de gebruiker. Vervolgens wordt het 3D-effect automatisch afgesteld, zodat men het ruimtelijke effect in games en films kan ervaren, zonder een speciale bril te hoeven dragen.

Wie liever wel een 3D-bril opzet, kan dat echter gewoon doen, aldus Asus. De monitor heeft daarvoor een ingebouwde zender/ontvanger. Naast 3D-beelden van pc’s, kan men ook opgaan in stereoscopische beelden van blu-rayspelers en spelcomputers: het scherm is voorzien van een hdmi 1.4-aansluiting.

De VG278H 3D heeft een Full HD-resolutie en een responstijd van 2 milliseconde. De helderheid bedraagt 400cd/m2 en de dynamische contrastratio is 50.000:1. Naast de hdmi-poort heeft de monitor ook twee dvi-aansluitingen en een vga-ingang. De prijs van het scherm is nog niet bekend.