Sony brengt begin april vijf nieuwe in-ear hoofdtelefoons uit. Het topmodel, de MDR-EX1000, krijgt een stevige adviesprijs mee van 500 euro.

De MDR-EX1000 heeft een lichte en slanke magnesium behuizing, die het draagcomfort zou vergroten en tegelijkertijd voor een heldere geluidsweergave moet zorgen. Ook heeft Sony flink geïnvesteerd in de stevige kabel die over het oor loopt. De kabel zou ervoor zorgen dat de oordopjes een geluidskwaliteit bieden die vergelijkbaar is met die van professionele studiokoptelefoons.

Naast deze prijzige oordopjes brengt Sony begin april ook de MDR-EX510LP uit. Deze in-ear hoofdtelefoon heeft een verticaal gemonteerde 13,5-mm driver unit, die garant zou staan voor ‘uitstekend geluid’. Ook moet de nieuwe structuur voorkomen dat de oordopjes uit de oren vallen. De EX510 gaat 120 euro kosten.

Daarnaast brengt Sony dit voorjaar enkele goedkopere oordopjes uit, waaronder de MDR-EX50 en EX40. Speciaal voor bezitters van een iPad, iPhone en iPod touch komt Sony met de DR-EX13iP, een kleurrijke headset met een afstandsbediening in het snoer. Wat deze modellen gaan kosten, is nog niet bekend.