Hardwarefabrikant Roccat heeft een nieuw toetsenbord aangekondigd voor pc-gamers. De Roccat Isku heeft een forse hoeveelheid programmeerbare toetsen en knopverlichting, maar zijn meest opvallende wapenfeit is misschien wel dat hij met muizen kan praten.

De nieuwe Isku is uitgerust met Roccats nieuwe Talk-technologie, waardoor hij als het ware met kan praten met de gamemuis op hetzelfde bureau. Deze praatvaardigheden gaan niet al te ver: door een compatibele muis van dezelfde fabrikant te gebruiken, zoals de Kone, kunnen gamefanaten één knop op toetsenbord of muis instellen als de ‘EasyShift’-toets voor beide apparaten.

Door de EasyShift-toets ingedrukt te houden, wordt van elke knop op toetsenbord en muis de secundaire functie actief. Gebruikers kunnen deze tweede functie zelf instellen. Naast deze EasyShift- en Talk-functie beschikt de Isku ook over 36 programmeerbare macrotoetsen en vijf verschillende profielen, waarmee in totaal 180 macrocommando’s kunnen worden geprogrammeerd.

Verder is het nieuwe toetsenbord voorzien van blauwe toetsverlichting, waarvan de helderheid in zes stappen kan worden ingesteld. Roccat brengt de Isku van de lente op de markt. Het toetsenbord zal ongeveer 80 euro gaan kosten.