Op computerbeurs CeBit in Hannover presenteert Asus twee nieuwe 3D-gamelaptops, de G74Sx en de G54. Beide laptops kunnen 3D weergeven, zonder dat de gebruiker daarvoor een speciaal brilletje hoeft op te zetten.

De vernieuwde G54 en zijn grotere broer, de G74Sx, hebben een 3D-scherm van respectievelijk 15,6- en 17,3-inch. De webcam boven het scherm stelt vast waar de ogen van de gebruiker zich bevinden, waarna de laptop het 3D-effect automatisch aanpast. Wie toch liever 3D kijkt met een brilletje, kan daarvoor Nvidia’s 3D-bril gebruiken, aldus Asus. Ook zijn de laptops met hun hdmi 1.4-aansluiting op een 3D-tv aan te sluiten.

De nieuwste aanwinsten in Asus’ Republic of Gamers-lijn worden uitgerust met de nieuwe generatie Core i5- en i7-processors van Intel, en hebben een nieuwe videokaart van Nvidia aan boord. Beide apparaten zouden verkrijgbaar zijn vanaf mei. Van elk verschijnt ook een uitvoering zonder 3D-compatibel scherm, die rond de 400 euro zou kosten. De exacte prijzen van de verschillende modellen zijn nog niet bekend.