Voor audiofielen met een kritisch oor komt Sony met de MDR-Z1000, een nieuwe hoofdtelefoon die volgens de elektronicafabrikant geluid van studiokwaliteit levert.

De nieuwe hoofdtelefoon is bedoeld voor gebruik in studio’s en voor kritische audiofielen, aldus Sony. Het hoofdstel heeft forse, maar volgens de fabrikant comfortabele oorschelpen die omgevingsgeluid wegfilteren. De driverunits van de MDR-Z1000 zijn gebouwd van een stevig, maar licht materiaal, dat volgens Sony de resonantie vermindert en daarmee een heldere klank levert.

De stevige magnesium behuizing van de koptelefoon staat volgens Sony garant voor een natuurlijke weergave van midden- en hoge frequenties. Met zijn lichte gewicht zou het hoofdstel ook veel draagcomfort bieden. Het prijskaartje van deze professionele hoofdtelefoon is een stuk minder licht: de koptelefoon komt begin april op de markt voor zo’n 550 euro.

Naast deze prijzige koptelefoon brengt Sony begin april ook enkele minder dure koptelefoons op de markt. De MDR-ZX700, ZX500, ZX300 en ZX100 zijn gemaakt voor gebruik met mp3-spelers. De prijzen van deze modellen variëren van 25 euro voor de MDR-ZX100 tot 120 euro voor de ZX700. Het goedkoopste model zal verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren.