Het lijkt erop dat Gigabyte niet langer tevreden is met alleen maar het produceren van moederborden en videokaarten. Het Taiwanese computerbedrijf heeft deze week namelijk op de CeBIT 2011, een computerbeurs in Hannover, stilletjes een eigen tablet gelanceerd.

De GN-TB100 is nog een prototype, dus er kan nog het een en ander aan versleuteld worden. Vooralsnog heeft deze tablet een beeldscherm van 10,1 inch groot met een resolutie van 1280 bij 800 pixels. De tablet is uitgerust met Tegra 2 processor van NVIDIA.

Er is de keus uit een ramgeheugen van 512MB of 1GB. Zijn opslagruimte is 32GB. Verder heeft deze tablet wifi, bluetooth, hdmi, een mini-usb-poort, een 5-megapixel camera aan de achterkant en een 1.3-megapixel camera aan de voorkant.

Zijn besturingssysteem is nu Android 2.2. Hopelijk zal dat nog veranderen in Honeycomb tegen de tijd dat hij daadwerkelijk in de winkels komt te liggen. Het is de bedoeling dat de GN-TB100 van Gigabyte vanaf juli verkrijgbaar zal zijn. Wat deze Android-tablet moet gaan kosten is nog niet bekend.