Asus had al laten weten dat het bedrijf zou komen met de Eee Pad Memo tablet. Inmiddels is ook een product sheet gespot op de CeBIT 2011, een computerbeurs in Hannover.

Op de product sheet staan alle specificaties van de nog te verschijnen tablet van Asus. Die lijst met specificaties ziet er veelbelovend uit. Zo heeft de Eee Pad Memo tablet Android 3.0 Honeycomb als besturingssysteem en is hij uitgerust met een Qualcomm MSM8260 1.2GHz processor met een ramgeheugen van 1GB.

Het beeldscherm is 7 inch groot met een resolutie van 1024 bij 600. De Eee Pad Memo heeft verder hspa+ ondersteuning, een micro-hdmipoort, gps, bluetooth, wifi, een 1.2-megapixel camera aan de voorkant en een 5-megapixel camera aan de achterkant.

Tevens wordt deze tablet geleverd met een stylus, waarmee het ook mogelijk is om teksten in te voeren. De prijs van Asus' Eee Pad Memo tablet varieert tussen de 500 en 700 euro, afhankelijk van de opslagruimte, die weer varieert tussen de 8 en 64GB. Wanneer de tablet daadwerkelijk verkrijgbaar is, is nog niet bekend.