Het zal niet lang meer duren of tablets zullen de markt overspoelen. De ene tablet nog aantrekkelijker dan de andere, maar de meeste tablets zijn wel bedoeld voor particulier gebruik. Panasonic pakt het echter anders aan door zich te richten op de zakelijk markt en dan met name voor arbeiders met een buiten beroep.

Het Japanse elektronicaconglomeraat heeft daarvoor de BizPad tablet aangekondigd, die ook onder het serienummer JT-H380VT bekend zal komen te staan. De BizPad tablet is extreem robuust en daarmee bestand tegen praktisch elk weertype. De tablet is waterproof, stof- en schokbestendig.

Zijn besturingssysteem zal Windows CE worden. Het beeldscherm is 6,5 inch groot met een vga-resolutie en led-achtergrondverlichting. De BizPad tablet is uitgerust met een 400MHz Freescale i.MX27L 32-bit RISC processor, een ramgeheugen van 256MB en een romgeheugen van 512MB.

Verder heeft deze robuuste tablet een SD/SDHC-geheugenkaartslot, een 1.3-megapixel camera aan de voorkant, een 2-megapixel camera aan de achterkant met led-verlichting, bluetooth, IrDA, wifi en 3G.

Wat de BizPad tablet van Panasonic moet gaan kosten is nog niet bekend. Veel zal dat ook niet uitmaken, de kans is namelijk zeer groot dat deze tablet alleen in Japan verkocht gaat worden.