Tabletfabrikant Archos lanceert deze week twee nieuwe Android-tablets met bescheiden prijskaartjes. Deze 8- en 10-inch tablets kosten nog geen 200 euro.

Het duurste model van de twee is de 10-inch Arnova 10. Deze tablet heeft een adviesprijs van 199 euro, waarmee het apparaat vijftig euro duurder is dan zijn 2 inch kleinere broertje, de Arnova 8.

Beide minicomputertjes hebben een 600MHz ARM 9-processor en hebben een goedkoop, resistief touchscreen aan boord. Volgens Archos zullen de tablets in de komende maanden echter diverse upgrades krijgen, waaronder een makkelijker te bedienen, capacitief touchscreen. De prijzen zouden ondertussen gelijk blijven.

Ook voor het besturingssysteem van de tablets heeft Archos een dergelijke benadering in gedachten. Momenteel draaien de Arnova 8 en 10 nog op het verouderde Android 2.1, maar in april zouden er nieuwe modellen uitkomen die werken op Android 2.3. De tablets hebben elk 4GB aan geheugen aan boord, wat men kan uitbreiden middels microSD-kaartjes. Beide Arnova-modellen zijn inmiddels verkrijgbaar.