Smartphones draaien tegenwoordig doorgaans op lichte besturingssystemen die specifiek voor mobiele apparaatjes geschreven zijn, maar AdvanceTC kiest met zijn Magic W3 voor een andere route: deze smartphone heeft een volwaardige versie van Windows 7 als besturingssysteem.

Terwijl Windows Phone 7 langzaam maar zeker zijn plaatsje verovert op menig smartphone, wordt de Magic W3 uitgerust met het grotere en zwaardere Windows 7 besturingssysteem voor pc’s. Doordat er nogal wat rekenkracht nodig is om het OS te kunnen draaien, is de Magic W3 niet bepaald de meest compacte smartphone.

Het apparaatje, dat beschikt over een 4,8-inch touchscreen met 800 bij 480 pixels, wordt door de fabrikant dan ook omschreven als een ‘microcomputer met telefoonfunctie’. De bellende zakcomputer draait op een Intel Atom-processor en heeft 1GB aan werkgeheugen. Ook heeft AdvanceTC een ssd van 32GB in de behuizing weten te proppen.

Een forse 3200mAh accu moet ervoor zorgen dat de Magic W3 niet om het uur aan de lader hoeft. Ook heeft de fabrikant een trucje uitgehaald om de batterijduur op te krikken: als men niet actief bezig is op de forse smartphone, staat hij in slaapstand, om automatisch aan te springen zodra er een telefoontje of sms-bericht binnenkomt.

Door een monitor, muis en toetsenbord aan te sluiten, kan men de Magic W3 ook als compacte nettopcomputer gebruiken. Wanneer en voor welke prijs de Magic W3 in de winkels komt te liggen, is nog niet duidelijk.