’s Nachts naar het toilet gaan is geen pretje. Tastend strompelt en struikelt men zich een weg naar de wc, om vervolgens bijna verblind te worden door de toiletlamp. De LavNav pakt het wat tactischer aan.

Dat de weg naar het toilet een zenuwslopende survivaltocht is, daar kan dit bijzondere toiletlampje niets aan doen. Maar het helpt wel te voorkomen dat men blind wordt van het licht op de wc.

Men dient de LavNav onder op de afdekklep van de toiletbril te plakken met de bijgeleverde tape. Komt men in het donker aanstrompelen om de nachtelijke behoefte te doen, dan springt het lampje dankzij zijn bewegingsdetector automatisch aan. Het verspreidt een zacht, gekleurd licht dat de ruimte voldoende zichtbaar maakt, zonder de ogen te verblinden.

De ingebouwde detector ziet ook of de toiletbril omhoog staat of niet: als het veilig is om te gaan zitten, brandt er een groen licht en anders is het licht rood. Verlaat men het toilet, dan gaat het licht weer automatisch uit. Voor zo’n 15 euro maakt men zijn nachtelijke toiletbezoekjes een stuk draaglijker. Men zal nog wel zelf voor twee AA-batterijen moeten zorgen.