Sony komt eind mei met een nieuwe serie Vaio-laptops, de S-serie. De nieuwe laptoplijn voorziet in slanke 13,3-inch schootcomputers met een lange adem.

In de Vaio S worden kracht, design en mobiliteit gecombineerd, aldus Sony. Het trio laptops heeft een diameter van 13,3 inch, is 24 millimeter dun, weegt 1,75 kilo en heeft een nieuw ‘full flat’-design van magnesium. De brede aluminiumsteun biedt stevigheid voor de handpalmen en is daardoor volgens Sony zeer gebruiksvriendelijk. Het onzichtbaar weggewerkte scharniermechanisme maakt het fraaie design compleet, terwijl de interne batterij goed is voor een accutijd van zeven uur.

De accu van de Vaio S-laptops is te combineren met een optionele extra lithium/polymeerbatterij. Deze dunne accu is los van de laptop op te laden en toe te voegen zonder dat de interne batterij verwijderd hoeft te worden. Om deze tweede accu te plaatsen kan de laptop gewoon aan blijven staan. Met de extra accu zou de werkduur verhoogd worden tot maximaal 14 uur.

Bij grafisch intensieve taken maakt de laptop gebruik van een AMD Radeon-videokaart uit de nieuwe 6000-serie, terwijl bij minder veeleisende taken wordt overgeschakeld naar de geïntegreerde grafische chip om energie te besparen. Beelden verschijnen op een 13,3-inch scherm dat voorzien is van een ontspiegelende coating en een resolutie biedt van 1366 bij 768 pixels.

Eind mei verschijnen drie Vaio S-laptops, die elk over een verlicht toetsenbord beschikken. De apparaten draaien op Windows 7 en hebben naast wifi-ondersteuning ook een simkaartslot aan boord voor surfen via het mobiele 3G-netwerk. De precieze specificatieverschillen tussen de drie modellen zijn nog niet duidelijk, maar de prijsverschillen wel: de VPC-SB1S1E/W en VPC-SB1X9E/B gaan respectievelijk 1000 en 1100 euro kosten, terwijl het topmodel VPC-SB1A9E/B een adviesprijs krijgt van 2000 euro.