Transcend heeft dinsdag de lancering van haar nieuwe JetFlash 560 usb-stick aangekondigd. De JetFlash 560 is het nieuwste lid van Transcend's JetFlash serie. Zijn zilverkleurige metalen behuizing is verfraaid met een klassiek dambordpatroon, dat een chique stedelijke touch toevoegt.

Dankzij het gebruik van een ultrasone lastechniek, is de slanke en trendy JetFlash 560 usb-stick robuust genoeg om bestand te zijn tegen een paar schokken en vallen.

Naast het opvallende ontwerp van het exterieur, heeft de JetFlash 560 ook een handige uittrekbare usb-aansluiting. Met een simpele beweging van de duim, kunnen gebruikers de aansluiting moeiteloos in- en uittrekken voor eenvoudig gebruik met maar één hand. Een dergelijk intrekbaar ontwerp houdt niet alleen stof en vuil uit de stick, maar zorgt er ook voor dat er geen dop is om kwijt te raken.

Aangeboden met drie verschillende opslagcapaciteiten, is de JetFlash 560 van Transcend nu beschikbaar voor een adviesprijs van 12 euro voor het 4GB model, 16 euro voor het 8GB model en 31 euro voor het 16GB model.