De 3D-revolutie woedt niet alleen in de woonkamer, maar ook in het computerhok. Acer haakt in op de 3D-hype met de introductie van de GH245HQ, een 24-inch monitor die pc-beelden in 3D kan weergeven. En meer.

Acers nieuwste doet op het eerste gezicht hetzelfde als bijvoorbeeld de OptX SW2310 van Alienware: het heeft een snelle beeldverversing van 120Hz, waardoor het pc-beelden de derde dimensie kan binnenloodsen.

Acers scherm gaat echter nog een stapje verder, want de monitor hoeft niet per se op een computer met Nvidia-videokaart te worden aangesloten om 3D-beelden te laten zien. Het apparaat wordt geleverd met Nvidia’s 3D-bril en heeft zijn eigen infraroodontvanger. Daardoor kunnen ook 3D-beelden worden bekeken als er een 3D-blu-rayspeler of PS3 op het scherm wordt aangesloten.

Het 24-inch scherm heeft nog enkele andere wapenfeiten, zoals een dynamisch contrast dat uit een hoop nulletjes bestaat, 100.000.000:1. Het apparaat beschikt over een hdmi- en een dual-link dvi-aansluiting en is tevens uitgerust met ingebouwde 2-watts luidsprekers. De GH245HQ komt medio maart op de markt en zal zo’n 500 euro kosten.