Roccat maakte vooral naam met zijn comfortabele blingmuis voor gamers, de Kone, maar haalt zijn neus niet op voor headsets. Na de forse ooropslokker Kave 5.1 en simpele Vire-oordopjes, komt het bedrijf komende maand met een nieuw tussenmodel.

De nieuwe Roccat Kulo lijkt nog het meest op een dj-koptelefoon. De headset heeft bescheiden oorschelpen, die door hun compacte formaat – zeker in vergelijking met de Kave 5.1 – geen surround-, maar stereogeluid leveren. Aan de linker oorschelp is een microfoonarm bevestigd die gamers naar boven of beneden kunnen draaien.

Met deze microfoonarm bedient men ook meteen de mute-functie: wijst de microfoon naar boven, dan is de microfoon uitgeschakeld, en zwenk men de arm zodat de microfoon voor de mond komt te zitten, dan wordt hij automatisch ingeschakeld. In de 2,5 meter lange aansluitkabel is bovendien een volumeregelaar verwerkt.

De headset weegt volgens Roccat minder dan 180 gram, zodat spelers geen last van hun hoofd zouden moeten krijgen bij langdurig gebruik. De nieuwe headset bevat geen eigen ingebouwde geluidskaart en moet dus worden aangesloten op de microfooningang en geluidsuitgang van de geluidskaart van de pc of laptop. De Kulo is vanaf eind maart te koop voor 60 euro.