HP heeft woensdag een kleine smartphone aangekondigd onder het mom van 'klein is het nieuwe groot'. De Veer is een smartphone die als besturingssysteem WebOS zal meekrijgen.

De Veer heeft de afmetingen van een creditcard en hij is niet dikker dan een pak speelkaarten. HP zal zich met deze smartphone waarschijnlijk willen richten op het vrouwelijke gedeelte van de consumenten.

Hoewel de Veer klein van stuk is, is deze mobiele telefoon niet karig bedeeld wat betreft zijn specificaties. Zijn besturingssysteem is dus WebOS 2 met ondersteuning van Adobe Flash. WebOS is een besturingssysteem dat gebaseerd is op Linux. Deze smartphone is uitgerust met een 800MHz processor.

Het gaat hier om een uitschuifbaar model, waardoor er een volwaardig qwerty-toetsenbord tevoorschijn getoverd kan worden. Het beeldscherm is 2,57 inch groot. Verder heeft de Veer een interngeheugen van 8GB, een 5-megapixel camera, wifi, gps, bluetooth en HP Touchstone ondersteuning.

Wat de Veer moet gaan kosten heeft HP nog niet bekend gemaakt. Deze kleine smartphone wordt in ieder geval in het begin van deze lente verwacht.