Pioneer Computer is het volgende bedrijf dat zich op de tabletmarkt zal begeven. De DreamBook ePad F10 heeft Windows als besturingssysteem. Daarmee is deze 10-inch tablet anders dan de meeste tablets, waarvan het merendeel toch voorzien is van Android.

De DreamBook ePad F10 heeft qua specificaties wel wat weg van een netbook. De tablet is uitgerust met een 1.5 GHz Intel Z670 Oak Trail processor, een ramgeheugen van maximaal 2GB en geïntegreerde graphics.

Het multitouch display heeft een resolutie van 1024 bij 600 pixels. Er is een keus uit een SSD-opslagruimte van 16GB of 128GB. Optioneel kan er ook nog gekozen worden om wifi en 3G toe te voegen.

Verder heeft de DreamBook ePad F10 een simkaartslot, een SD-geheugenkaartslot, een 1.3-megapixel camera. De batterij is klaarblijkelijk in staat om er voor te zorgen dat er op deze tablet 8 uur gewerkt kan worden.

Overigens beweert Pioneer Computer dat de tablet desgewenst ook op Android kan draaien. Wat de DreamBook ePad F10 van Pioneer moet gaan kosten is nog niet bekend. Evenmin is duidelijk wanneer hij verkrijgbaar zal zijn.