Voor wie usb-sticks doorgaans beschouwt als een saai, maar noodzakelijk kwaad, komt Sony met een nieuwe serie kleurrijke en compacte flashdrives in drie verschillende capaciteiten.

De Microvault Style-serie bestaat uit drie verschillende modellen van 4, 8 en 16GB. De compacte sticks zijn vrij eenvoudig van opzet: Sony heeft het trio betaalbaar gehouden, maar de snelheid van de geheugensticks hangt dan ook op ‘instapniveau’. Dat betekent dat ze prima zijn voor opslag van kleine bestanden, maar voor het grotere werk wat aan de trage kant zijn.

Wel zijn de usb-sticks standaard voorzien van back-upsoftware en een programma waarmee diavoorstellingen kunnen worden gemaakt. Daarnaast beschikken ze over een ledlampje dat oplicht als de sticks in bedrijf zijn.

Voor de 4GB-variant vraagt Sony 12,50 euro, terwijl de versies met 8 en 16GB respectievelijk zo’n 21 en 42 euro kosten. De sticks komen deze maand in de kleuren wit, groen en roze in de winkels te liggen. De 16GB-variant verschijnt alleen in het wit.