Packard Bell heeft dinsdag een nieuwe monitor aangekondigd. De Packard Bell Maestro 230 LED HD heeft eco-vriendelijke eigenschappen en is energiezuinig.

De Packard Bell Maestro 230 LED HD bevat geen gevaarlijke stoffen zoals kwik of halogeengassen. Ook voldoet het beeldscherm aan de Energy Star 5.0-norm en biedt deze tot 68 procent energiebesparing dankzij de witte led-technologie.

De monitors worden geleverd in zeer goed te recyclen verpakkingsmateriaal. Alle belangrijke kunststof onderdelen worden naar behoren gelabeld met de juiste samenstellingscode en recyclingsymbolen. Dit is om de toekomstige recycling op basis van ISO 1043/11469-normen te vergemakkelijken.

Het ontwerp combineert een asymmetrische voet en een ultraslanke lijn voor een mooie uitstraling. Een transparant frame voegt moderne elegantie toe en benadrukt de slanke, zwarte en aluminium afwerking van de voet.

De Packard Bell Maestro 230 LED HD biedt een contrastverhouding van 12.000.000:1, een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en een snelle responstijd van 5 ms. De HD-beeldkwaliteit wordt verkregen door de beeldverhouding van 16:9, zodat gebruikers digitale bestanden in HD kunnen bekijken.

De nieuwe Packard Bell Maestro 230 LED HD biedt tevens een eenvoudige connectiviteit met home entertainment-apparaten via een vga- of dvi-poort met hdcp-bescherming. Ook heeft deze een volledig digitale hdmi-interface.

De Packard Bell Maestro 230 LED HD ligt vanaf deze maand in de Europese winkels. De beschikbaarheid en prijzen variëren per land.