Bezitters van Micro Four Thirds-camera’s, compacte camera’s met verwisselbare lenzen, krijgen dit jaar meer keuze in hun zoektocht naar nieuwe objectieven. Lenzenfabrikant Schneider Kreuznach laat weten aan objectieven voor dergelijke camera’s te werken.

Micro Four Thirds-camera’s (MFT) zijn al enkele jaren verkrijgbaar. Tot nog toe werden de losse lenzen aangeboden door de fabrikanten van de camera’s zelf. Zo bracht Olympus MFT-lenzen uit voor de camera’s uit zijn Digital Pen-serie en deed Panasonic hetzelfde voor de diverse modellen uit zijn Lumix G-serie. Panasonic en Olympus hebben de standaard zelf uitgevonden.

Schneider Kreuznach, dat zelf geen camera’s maakt, komt binnenkort met thirdparty-lenzen voor deze toestellen. Het bedrijf heeft zich aangesloten bij de Micro Four Thirds System Standard Group en daarmee de rechten vergaard om dergelijke objectieven uit te brengen. Het bedrijf laat nog niet weten wat voor lenzen er precies zullen worden uitgebracht, maar meldt (pdf) wel er ‘intensief’ aan te werken.