Oordopjes zijn uitermate makkelijk in gebruik. Door hun geringe omvang zijn ze eenvoudig op te bergen en nemen ze weinig ruimte in beslag. Het nadeel van oordopjes is echter dat ze behoorlijk kwetsbaar zijn.

Zo is het erg vervelend wanneer ze uit de oren schieten en bijvoorbeeld in een plas met water vallen of dat er iemand op gaat staan. Klipsch heeft daarom extreem robuuste oordopjes gefabriceerd. De S5i is schijnbaar bestand tegen extreme omstandigheden, maar hangen wel comfortabel in de oorschelp.

De S5i laat zijn gebruiker niet alleen naar muziek luisteren, maar kan ook telefoontjes van de iPhone doorsturen. Daarom zit er ook een microfoon aan vast. De bedieningsknoppen voor het volume of voor het doorzappen van nummers zijn extra groot, zodat ze ook met handschoenen aan gemakkelijk ingedrukt kunnen worden.

De beschermcase waar de oordopjes in bewaard kunnen worden is tevens een zaklantaarn, mocht zich een noodsituatie voordoen. De S5i van Klipsch kost omgerekend zo'n 141 euro. De oordopjes zijn te bestellen op de website van Klipsch.